vineri, 1 aprilie 2011

oameni de paie sau ecouri de dincolo de moarte?

pe care sa o citesc prima?


Oameni de paie :

Palmerston, Pennsylvania: doi barbati intra intr-un local aglomerat si impusca metodic saizeci si opt de oameni. Santa Monica, California: Sarah Becker face cunostinta cu un turist englez si dispare pentru totdeauna. Dyesburg, Montana: dupa ce isi inmormanteaza parintii, Ward Hopkins gaseste un bilet pe care scrie doar atat: "Nu suntem morti". Trei evenimente aparent fara legatura. Trei piese dintr-un puzzle inca inexistent. Ele sunt primele semne ale unei ofensive din umbra care va conduce la confruntarea inevitabila cu "Oamenii de paie". La inceput, nimeni nu stie cine sunt. Nimeni nu stie ce vor. Urmele lor apar pe Internet, in lucrari de istorie, in manifeste obscure. Peste tot si nicaieri. Dar planul lor, marele plan in care oricine poate juca un rol, este trasat inca din zorii istoriei.
O poveste complexa si stratificata, o lectie de suspans, Oamenii de paie atinge coarda sensibila a fiecarui cititor care a crezut macar o clipa ca nimic nu este intamplator.


ecouri de dincolo de moarte:

Romanul începe cu anul 1972, când, pe insula Öland (Marea Baltică), băieţelul de 6 ani Jens, aflat în grija bunicilor, porneşte de unul singur într-o aventură. Urcă un perete, în necunoscut. Curând, se pierde într-o mare groasă de ceaţă şi devine din ce în ce mai speriat. Întâlneşte un tânăr, care se prezintă ca fiind Nils Kant, care-l îmbărbătează şi-i întinde mâna.

Acţiunea se întrerupe brusc şi povestea continuă 20 de ani mai târziu, când aflăm că Jens nu a mai fost găsit, nici mort, nici viu. Dar o sandală de-a băiatului, pe care o purta când a dispărut, este găsită şi investigaţia demarează.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut ? Lasa un comentariu