sâmbătă, 23 iunie 2012

Sculpturi in adancuri

Artist: Jason de Caires Taylor, sculpturi in adancuri

Under the sea se intampla lucruri magice, cum bine am invatat de la Mica Sirena. Un artist a demonstrat ca intr-adevar asa este cand si-a mutat sculpturile intr-un muzeu subacvatic. Jason de Caires Taylor a adus noi intelesuri si o noua profunzime sculpturii cand a expus-o in adancuri.

Artistul care isi umple timpul si cu scufundari a dat nastere proiectului Underwater Sculptures, o arta inedita in care lucrurile facute cu minutiozitate de mana omului colaboreaza cu viata din adancuri. Asadar, avem de urmarit un artist cu idei fistichii, dar pentru asta avem nevoie de niste labe si ochelari de scafandru pentru ca arta lui este la ceva metri adancime.


sursa foto: underwatersculpture

Jason sculpteaza dupa chipul unor personaje reale si apoi trimite copiile din beton si fier in mari, acolo unde coralii si alte vietati subacvatice pot sa orneze operele de arta asa cum vrea natura. Artistul e de parere ca aceasta forma artistica e mult mai personala si ca e altceva cand poti inota printre sculpturi si din cand in cand sa mai vezi si-un pestisor care pare dresat sa stea acolo, dand un alt sentiment vizitatorilor.


sursa foto: underwatersculpture

Forma de arta a lui Jason poate fi considerata o colaborare cu Mama Natura, el trimitand bucati dintr-un material special pe nisipul din adancuri si lasand apoi habitatul acvatic sa orneze cum considera bucatile sculptate de artist. 

Muzeul subacvatic e o idee misto si fresh in peisajul artistic, un loc in care sculpturile nu arata niciodata la fel pentru ca totul depinde de lumina zilei si de ce alte manevre a mai facut natura pe alocuri. Majoritatea galeriilor lui Jason sunt in Mexic si in Grenada, undeva pe la 8-9 metri adancime, dar pe care le poti vedea virtual aici.


sursa foto: underwatersculpture

Multe dintre lucrarile expuse sunt destul de inspaimantatoare si ai impresia ca acolo s-a intamplat o tragedie in stilul Titanic si astea sunt ramasitele unui episod dramatic, niste zombie capturati in adancuri. Se pot face multe povesti in jurul artei lui Jason pentru ca e genul de manifestare care iti cere s-o admiri si sa scoti un wow insotit de o impresie. Nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut ? Lasa un comentariu